Klubmesterskabsregler

TNKR Klubmesterskabsregler pr. 1. januar 2018

Fælles for begge discipliner


Dansk Ride Forbunds reglement er gældende hvor intet andet er udspecificeret nedenfor. Dette gælder også regler for f.eks. udstyr som kan variere afhængigt af hvilke programmer/højder man starter, selvom klasserne afvikles samlet. Se undtagelser til dette afsnit i disciplintillæg.

Der udskrives mesterskaber i

  • Dressur – hest
  • Dressur – pony
  • Spring – hest
  • Spring – pony

En rytter må kun starte ét mesterskab pr. disciplin.
En pony/hest må kun starte ét mesterskab pr. disciplin.

For at blive klubmester i TNKR skal man være fuldt medlem med facilitetskort og have været det i min. 3 mdr. før klubmesterskabet.

Uanset antallet af deltagere i klubmesterskabsklassen er der altid min. 3 placeringer.

Ekvipagen skal starte i den klasse svarende til den højeste klasse ekvipagen har startet sammen og opnået enten dressur 60 % eller spring 0 fejl i kvalifikationsperioden, dvs. i indeværende + de to foregående kalenderår (foregår mesterskabet i 2018 skal man således se på ekvipagens resultater i 2018-2017-2016).

Der opfordres generelt til fair play og sportslig optræden. TNKR’s hensigt med at finde en klubmester er at hylde en rytters kontinuert gode arbejde med en pony/hest. Hestebytte for at omgås ekvipage-reglerne er ikke velset, da dette ikke opfattes som værende et kontinuert arbejde.

 

Disciplinspecifikke regler


Yderligere tillægsregler for dressur

Klubmesterskabet udskrives som én procentklasse for hhv. hest og pony med LC1 som laveste program.
Bandager/gamacher/klokker er ikke tilladt på stævnebanen men gerne på opvarmningen.

Yderligere tillægsregler for springning
Klubmesterskabet udskrives som én klasse for hhv. hest og pony på tværs af højder med min. højde 60 cm for hest og min højde 50/40/30 cm for pony (kat 1/kat 2/kat 3).
Der springes samme bane, dog med ændrede højder. Der springes efter tilladte forhindringstyper svarende til den laveste klasse. Forhindringstyperne skal som udgangspunkt ikke ændres, men indsætning af fyld og ekstra bomme modsvarende højden/sværhedsgraden for klassen er tilladt.